Lær håndbold at kende

Written by admin on August 14, 2020 Categories: boxerligaerne

Håndbold er et forrygende spil, og der er rigtig mange, der godt kan blive afskrækkede af spillet ved første øjekast. Det er dog slet ikke noget, man behøver, og hvis man blot giver sig tid til at lære sporten at kende, så vil man også finde ud af, hvor sjovt den egentlig er. Det ses også, at folk til tider kan være lidt bange for bolden. Det er helt bestemt også forståeligt, da den er hård, og da det kan være svært at forudsige, hvor det er, den flyver hen. Men kommer man først i gang med spillet, så finder man hurtigt ud af, at man ikke har noget som helst at frygte, og at man kan tage den helt med ro. Man lærer nemlig lynhurtigt at få kontrol over spillet, og så er der ikke noget, der kan holde en tilbage.

Lær håndbold fra bunden

Når man skal lære spillet godt at kende, så skal man som det første melde sig ind i en klub. Hvis man bor i Jylland, kan man f.eks. kigge nærmere på KIF Kolding – her i hvert fald rigtig gode muligheder for at spille. Men man kan også finde mange andre klubber rundt om i landet. Alle landsdele har meget at byde på. Man skal derfor ikke være bange for, at man ikke kan finde et sted, hvor det er muligt at lære det grundlæggende, men hvor man samtidig også kan udvikle sig rent spillemæssigt.

Skal man i gang med at lære at spille håndbold, så skal man også huske at være tålmodig med sig selv. Det hele kommer ikke fra den ene dag til den anden, og jo mere, man træner, jo hurtigere kommer det til at gå. Man skal også vide, at det kan være svært at blive en god håndboldspiller, og at det må tage den tid, det tager.

Comments Off on Lær håndbold at kende

Lær håndboldreglerne at kende

Written by admin on June 26, 2020 Categories: boxerligaerne

Håndbold er ikke bare et spil med en bold. Der er regler, som man skal lære at kende, og man skal også lægge en god taktik, hvis man spiller dette spil. Uanset om man selv spiller håndbold, eller man kun kan lide at se det på skærmen, så skal man lære håndboldreglerne at kende. På den måde bliver det også langt nemmere at følge med i mænds håndboldliga eller andre ligaer på TV.

De fleste mennesker kender de mest basale regler i spillet, men hvis man læser med her, er der også gode chancer for, at man kan komme til at lære meget mere om spillet. Det er altid en fantastisk sport at følge med i, og der er ingen tvivl om, at Danmark er godt med fremme, når det kommer til netop håndbold. Vi har rigtig mange talenter på den danske håndboldbane, og der kommer hele tiden flere og flere til. Det er bestemt ikke kun mænd, der er dygtige til håndbold i Danmark – der findes også et utal af talentfulde kvinder.

Håndboldreglerne

Som de fleste mennesker allerede ved, så er håndbold en holdsport. Det foregår på den måde, at der er to hold, der spiller mod hinanden. På hvert hold er der i alt 7 spillere. Disse består af seks spillere i marken samt en enkelt målmand. Mænd spiller altid mod mænd, mens kvinder også altid spiller mod kvinder. Man spiller også altid udelukkende mod et hold, der er på det samme niveau, som man selv er.

I håndbold gælder det om at score mål, og det er det hold, der score flest mål inden for de 2 x 30 minutter, der vinder kampen. Man scorer naturligvis mål, når bolden rammer i modstanderens mål.

I håndbold kan det være svært at forudsige, hvem der vinder, da alt kan ske i en kamp.

Comments Off on Lær håndboldreglerne at kende

Det danske boldspil

Written by admin on December 27, 2019 Categories: boxerligaerne

Der er nok ikke mange, som ved det, men håndbold er faktisk opfundet i Danmark i 1897 eller deromkring af to skolelærere fra Nyborg. Sporten bliver i dag spillet over hele verden, og det er meget få lande, som ikke spiller håndbold i dag.

Håndbold er sammen med fodbold en af de mest populære sportsgrene i Danmark, og for mange af dem, som spiller det, så er det et argument, at den spilles indenfor hele året og ikke udenfor, for det danske vejr kan være en barsk omgang. Selv for den sejeste viking kan 3 timer udenfor i sne blæst og regn være lige en tand for meget.

Fyldt med tempo og action fra start til slut

Håndbold er et sport, hvor der er fart på, og selv de store, internationale kampe kan let ende med, at begge hold scorer 25 mål, og der er kampe, som ender med, at der bliver scoret mere end et mål pr minut. Det er fuld fart fra først til sidst.

Håndbold er et spil, som stiller store krav til fysikken, og som også stiller store krav til timing, men heldigvis er der mange gode trænere, som står klar til at tage imod alle de forskellige spillere, som ønsker at starte.

Der er ingen, som forventer du er en stjerne fra starten af. Du vil hurtigt lære spillet og reglerne at kende, så selvom du ikke kender så meget til håndbold til at begynde med, så lærer du det hurtigt, og er du i tvivl om noget, så kan du læse om handbold på nettet, så er du i det mindste godt klædt på, inden du starter med at dyrke en sport, hvor Danmark har høstet så mange store sejre – alt fra verdensmestertitler over olympisk guld til europamesterskaber – ja mange store titler, og det er både på herre- og på damesiden, der er vundet store mesterskaber.

Comments Off on Det danske boldspil

Se EM i håndbold online

Written by admin on April 2, 2019 Categories: boxerligaerne

TV-pakker og tilkøb til det samme kan mange gange være svært at finde hoved og hale i, især når der er tale om mulighed for at se live sport som fx EM i håndbold. Derfor kan det være en god ide at ty til at se sport online med fx Unibet Sport, som du kan læse mere om i denne artikel.

Håndbold Europamesterskabet i 2018 for kvinder bliver afholdt i perioden mellem den 30. november og 16. december 2018. Denne gang er det Frankrig, der er vært, og derfor vil de 16 deltagende nationer spille kampe i fem forskellige byer i Frankrig. I stedet for at tage turen til Frankrig kan du følge med online takket været Unibet online streaming.

For at kunne benytte denne service skal du oprette en konto hos den svenske bookmaker. Derefter skal du sørge for at have penge stående på din Unibet-konto eller sørge for at foretage et væddemål inden for de seneste 24 timer inden den kamp, som du ønsker at se.

Som dansker har du nok mest interesse i at følge, hvordan det danske damelandshold klarer sig. Danmark skal spille henholdsvis den 30. november kl. 18.00 mod Sverige, den 2. december kl. 15.00 mod Polen, den 4. december kl. 21.00 mod Serbien, og derefter skal Danmark forhåbentlig spille i mellemrunden, som er mellem den 6. og 12. december, samt i en af semifinalerne den 14. december og medaljekampene den 16. december.

Sidst, der var Europamesterskabet i håndbold for kvinder, var i 2016 var i Sverige, hvor Norge endte med at tage guldet i finalen mod Holland. Danmark var tæt på at vinde medaljer, da det danske damelandshold var oppe mod Frankrig i bronzekampen, men desværre var det franskmændene, som endte med bronzemedaljerne.

Næste gang, at der er EM i damehåndbold, er altså lige om hjørnet, hvor netop Frankrig er værter. Forhåbentligt vil Danmark ende op med medaljer i denne omgang og blive godt klædt på til det næste EM i håndbold i 2020, hvor Norge er værter.

Udover damerne, så spiller mændene naturligvis også EM i håndbold. Dette er der sikkert også mulighed for at streame online hos Unibet, hvis du har en konto med penge på. Dog skal du vente lidt længere på EM i håndbold for mænd, da det senest blev afholdt i Kroatien i begyndelsen af 2018. Her var det Spanien, som endte som Europamestre, og igen var Danmark tæt på medaljer i bronze-kampen, men her måtte de danske mænd se sig slået af Frankrig.

Det næste EM i håndbold for mænd vil blive afholdt i januar 2020, hvor Norge, Sverige og Østrig er værter for mesterskabet. Udover at være et spændende mesterskab på grund af, at det er spredt ud over tre nationer, som er værter, så vil den 14. udgave af EM i håndbold for mænd også være den første udgave, hvor der er 24 deltagere i stedet for 16, som der har været hidtil i de tidligere udgaver.

Dog har Danmark snart mulighed for at få revanche på ny, da der inden længe vil være VM i håndbold på egen jord. Danmark er sammen med Tyskland værter for VM i herrehåndbold 2019, som bliver afholdt i januar 2019, hvor danskerne skal spille – først i Royal Arena på Sjælland og derefter i Jyske Bank Boxen.

Danmark undgår Frankrig i første omgang, da Danmark er i gruppe C, hvor de skal op imod Chile, Norge, Saudi-Arabien, Tunesien og Østrig. Frankrig er i gruppe A, hvor de skal op imod Brasilien, Rusland, Serbien, Sydkorea og Tyskland. De kommende måneder vil der altså være masser af god damehåndbold og herrehåndbold, som vi naturligvis vil følge tæt.

Comments Off on Se EM i håndbold online

De bedste hold i dansk damehåndbold

Written by admin on November 11, 2018 Categories: boxerligaerne

I dansk kvindehåndbold er det “nye” klubber med overtagne licenser, som styrer ligaen for tiden. I denne artikel kigger vi på Odense K og København Håndbold, som dominerer HTH Go Ligaen for tiden samt Viborg Håndbold Klub, som er alletiders bedste damehåndbold klub i Danmark.

Odense K er pt. et af de bedste hold i dansk damehåndbold. Holdet blev stiftet i august 2009, og de spiller i Odense Idrætshal. Den tidligere landsholdstræner Jan Pytlick er cheftræner i klubben. Bo Rudegaard blev ny assistenttræner, efter at Ulrik Kirkeby stoppede i foråret, da han er landsholdstræner for det japanske landshold. Dermed blev Rudegaard føjet til bænken i 2018-19 sæsonen.

Pytlick har også fået selskab af sin datter Camilla Pytlick, som skrev kontakt med Odense K for nylig. Camilla Pytlick kom til klubben, efter at holdet havde været plaget af skader. Alligevel er det gået godt for Odense K i 2018-19 sæsonen, som de toppede, da denne artikel blev skrevet med 26 point efter 13 runder. Odense Håndbold overtog GOG Svenbord TGI’s licens i august 2009, og klubbens hidtil bedste resultat var i sæsonen 2017-18, hvor de vandt sølv.

Holdet, som tog guldet i 2017-18 sæsonen, var København Håndbold, som har spillet i Frederiksberg Hallerne i Frederiksberg Kommune: https://www.b.dk/emne/frederiksberg-kommune siden grundlæggelsen i 2013. Faktisk har københavnerklubben eksisteret meget længere end lidt over fem år.

Ved grundlæggelsen i februar 2013 overtog København Håndbold FIF håndbolds licens. FIF håndbold var et af de mest succesrige hold i den danske damehåndbolds historie. 12 mesterskaber, otte sølvmedaljer og seks bronzemedaljer, indtil klubben lukkede ned i 2010.

I dag er det altså København Håndbold, som spiller i Frederiksbergs hallerne, hvor der er plads til 1400 tilskuere. Holdet er et internationalt hold med spillere fra Danmark, Sverige, Norge og Holland. Mange af de succesrige spillere var som sagt med til at vinde HTH Go Ligaen i sæsonen 2017-18, som har været klubbens hidtil mest succesrige sæson, hvis man kun fokuserer på de fem og et halvt år, hvor klubben har heddet København Håndbold.

Viborg Håndbold Klub er den mest succesrige klub historisk set i damehåndbold i Danmark, da de har vundet 14 danske mesterskaber indtil nu. Klubben var tæt på at gå konkurs i 2014, men den traditionsrige håndboldklub blev reddet i sidste øjeblik. I sæsonerne efter de økonomiske problemer har der også været problemer på banen, hvor resultaterne har manglet, men klubben var tilbage på medaljeskamlen i 2018, hvor de vandt DM-bronze.

Comments Off on De bedste hold i dansk damehåndbold

De bedste hold i Herre Håndbold Ligaen

Written by admin on  Categories: boxerligaerne

20 forskellige klubber har vundet det danske mesterskab i Herre Håndbold Ligaen. I denne artikel kigger vi på KIF Kolding, som er historiens mest succesrige hold i Herre Håndbold Ligaen samt Skjern Håndbold og Bjerringbro Silkeborg, som i dette årti har været blandt de mest succesrige hold inden for dansk herrehåndbold.

KIF Kolding topper listen over de bedste hold i Herre Håndbold Ligaen med 14 mesterskaber. Man kan sige, at der er tale om en delt førsteplads med Handelsstandens Gymnastikforening, som vandt 13 Danmarksmesterskaber i perioden mellem 1939 og 1970 og et enkelt under navnet Gladsaxe HG. Men KIF Kolding er den aktuelle håndboldklub med flest mesterskaber i bagagen.

KIF Kolding blev grundlagt i marts 1941. Dog vandt de først deres første DM i 1987, og klubben vandt 12 gange DM i perioden 1987 til 2009. Da AG København gik konkurs, blev KIF Kolding København dannet i 2012, og den sammensætning varede indtil marts 2018, da klubben droppede København-delen og gik tilbage til at være KIF Kolding.

Skjern Håndbold er en nyere klub, som blev dannet i 1992. Skjern Håndbold er regerende mestre fra sæsonen 2017-18, som endte med klubbens andet mesterskab i historien. Det første mesterskab kom i 1999, men nu er Skjern inde i en god periode med sølv i 2015 og 2017 og guld i 2018. I den nuværende sæson er der dog langt til toppen for Skjern, som på tidspunktet for denne artikel havde 12 point efter syv runder, hvilket placerede dem midt i tabellen.

Bjerringbro-Silkeborg, som blev grundlagt i 2005, er godt på vej mod medaljer på en delt førsteplads med Aalborg. Peter Bredsdorff-Larsen har været træner for BSV siden 2014 sammen med Lars Møller, som er assistenttræner. Klubben har vundet medaljer seks gange siden 2010.

Det blev til bronze i 2010 og 2015, guld i 2016 og sølv i 2011, 2012 samt senest i 2018. Klubbens loyale fans fra BSV Support er med til at gøre klubbens hjemmebane Jysk Arena til en af de mest frygtede i Herre Håndbold Ligaen.

Comments Off on De bedste hold i Herre Håndbold Ligaen

Dansk håndbold ved de Olympiske Lege

Written by admin on  Categories: boxerligaerne

Danmark er kendt som en af de bedste nationer i verden inden for håndbold. Dette skyldes både en guldregn ned over Danmark mellem 1996 og 2004 samt den seneste succes med de danske håndboldherrer.

Danmark nåede ikke langt til de Olympiske Lege i 2008, på trods af imponerende indsatser fra blandt andet Mikkel Hansen så røg Danmark ud i kvartfinalen mod Kroatien. Kvartfinalen blev også sidste stop ved OL i London i 2012, da vores svenske naboer formåede at score to mål mere end danskerne. Med to middelmådige præstationer ved henholdsvis OL i Beijing i 2008 og OL i 2012 i bagagen stod det klart, at Danmark skulle præstere ved OL i Rio de Janeiro i 2016.

Ingen danskere kan klage over de danske håndboldherrers præstation i Brasilien, da de formåede at gå hele vejen, idet de fik guldet om halsen, efter de vandt finalen mod Frankrig. Dermed skrev danskerne historie ved at vinde de første medaljer i mændenes håndbold ved Sommer-OL. Disse medaljer skal forsvares ved OL i Tokyo i 2020.

De danske håndbolddamer er de mest succesrige ved OL. Dette gælder, både når man sammenligner de danske håndbolddamer og håndboldherrer indbyrdes, samt når man sammenligner de danske håndbolddamer med andre nationer. Tre gange guld er det blevet til i historien, og dermed topper danskerne listen over de mest succesrige nationer i disciplinen for damehåndbold ved Sommer-OL.

Dog skal det nævnes, at andre nationer som Sydkorea og Norge har vundet medaljer i damehåndbold seks gange ved de Olympiske Lege. Begge nationer har vundet guld to gange hver, mens Sydkorea er løbet med sølvet tre gange samt bronze en enkelt gang i historien. Norge har ud over sine to guldmedaljer også vundet henholdsvis to gange sølv og to gange bronze.

Danmarks gyldne æra inden for damehåndbold er dog ved at være et stykke tid siden. De tre danske OL guldmedaljer i damehåndbold stammer fra OL i Atlanta 1996, OL i Sydney i 2000 og OL i Athen i 2004. Danskerne kvalificerede sig ikke engang til at forsvare sit guld ved OL i Beijing i 2008, og vores nation var heller ikke repræsenteret i disciplinen damehåndbold ved OL i London i 2012 eller i OL i Rio i 2016.

I 2013 valgte IOC Tokyo som vært til Sommer-OL i 2020. Her vil der være 12 nationer, der dyster i damehåndbold samt 12 nationer, der dyster i herrehåndbold. Japan er som værtsnation allerede en af de 12 nationer, der er sikret at dyste både i damehåndbold og herrehåndbold.

Hvis de danske håndbolddamer skal lykkes med at komme tilbage til OL efter 16 års fravær, skal de helst vinde EM i håndbold i Frankrig eller VM i håndbold i Japan. Hvis det ikke lykkes at vinde en af de to turneringer, skal danskerne sikre sig en af de to pladser, der er mulighed for i IHF OL-kvalifikationen, som bliver spillet i marts 2020.

Det samme gælder mere eller mindre mændene. De danske håndboldherrer har mulighed for at sikre sig en gylden billet til OL i Tokyo ved at vinde enten VM i 2019, som bliver afholdt i Tyskland og Danmark i januar 2019 eller EM i 2020, som bliver afholdt i Østrig, Norge og Sverige. Lykkes det ikke i en af de to turneringer, har mændene ligeledes mulighed for at snuppe en af de to OL-billetter ved IHF OL-kvalifikationen i april 2020.

Comments Off on Dansk håndbold ved de Olympiske Lege

Boxer ligaernes nye navne anno 2018

Written by admin on  Categories: boxerligaerne

Kært barn har mange navne. Det udtryk passer perfekt til mændenes håndboldliga i Danmark, som tidligere har heddet CBB Mobil Ligaen, Jack&Jones ligaen og Boxerligaen. Indtil sensommeren 2018 hed ligaen 888ligaen, men allerede i maj 2018 trak bettingfirmaet sig som sponsor for den danske herre håndboldliga. Den udmelding kom så sent, at Divisionsforeningen ikke nåede at finde en ny sponsor i tide, og derfor hedder herrehåndboldligaen i sæsonen 2017-18 blot Herre Håndbold Ligaen.

TV-udbyderen Boxer havde ellers indgået en banebrydende hovedsponsoraftale med såvel damehåndboldligaen som herrehåndboldligaen tilbage i 2014. Det var første gang, at en sponsors navn var del af begge top håndboldligaer i Danmark med Boxer dameligaen og Boxer herreligaen.

Herre Håndbold Ligaen har som sagt ingen sponsor i år, men det har dameligaen, som i august 2017 indgik en hovedsponsoraftale med HTH Køkken. Fra 2017 til 2020 er navnet på dameligaen HTH Go Ligaen, og dette har bragt flere penge til de danske håndboldklubber inden for damehåndbold. I forbindelse med den nye aftale udtalte formanden for Divisionsforeningen, Thomas Christensen, at klubberne fik dobbelt så mange penge, takket været den nye aftale.

Det kan mange gange være udfordrende at finde hoved og hale i, hvad navnet er på en topliga i sport. Tilbage i sæsonen 1995-96 hed den danske fodbold Superliga Coca-Cola Ligaen i en enkelt sæson, inden den blev omdøbt til Faxe Kondi Ligaen. Det navn og sponsorat holdt ved helt ind til den første sæson efter årsskiftet i 2000-01. Derefter overtog SAS som hovedsponsor for SAS Ligaen, som landets bedste række i fodbold hed helt indtil 2010. Senest har forsikringsselskabet ALKA været hovedsponsor for Superligaen i perioden mellem 2014 og 2018, inden de endte aftalen.

Nu går rygterne på, at det bliver 3F Fælles Fagligt Forbund, som skal lægge navn til fodboldligaen. 3F er allerede aktive sponsorer inden for den bedste danske fodbold. Det faglige forbund sponsorerer allerede 12 klubber fra de to bedste danske fodboldrækker, og de sponsorerer også den bedste damefodbold liga 3F ligaen, og alt tyder altså på, at 3F vil, ligesom Boxer tidligere har gjort, forsøge sig på at være hovedsponsor i de to bedste rækker i en sportsgren. Her er der blot tale om fodbold i stedet for håndbold.

Her på siden fokuserer vi naturligvis på den bedste håndbold i Danmark. Dette er uafhængigt af hvilket navn, der står foran Dameligaen og Herre Håndbold Ligaen (når de engang finder en ny sponsor). Selvom at de to ligaer ikke længere hedder Boxer ligaerne, så vil du stadigvæk kunne læse om de danske håndboldlandshold, de bedste håndboldligaer i Danmark og hvordan de danske klubber klarer sig i udlandet samt meget mere lige her på siden.

Comments Off on Boxer ligaernes nye navne anno 2018