De bedste hold i dansk damehåndbold

Written by admin on November 11, 2018 Categories: boxerligaerne

I dansk kvindehåndbold er det “nye” klubber med overtagne licenser, som styrer ligaen for tiden. I denne artikel kigger vi på Odense K og København Håndbold, som dominerer HTH Go Ligaen for tiden samt Viborg Håndbold Klub, som er alletiders bedste damehåndbold klub i Danmark.

Odense K er pt. et af de bedste hold i dansk damehåndbold. Holdet blev stiftet i august 2009, og de spiller i Odense Idrætshal. Den tidligere landsholdstræner Jan Pytlick er cheftræner i klubben. Bo Rudegaard blev ny assistenttræner, efter at Ulrik Kirkeby stoppede i foråret, da han er landsholdstræner for det japanske landshold. Dermed blev Rudegaard føjet til bænken i 2018-19 sæsonen.

Pytlick har også fået selskab af sin datter Camilla Pytlick, som skrev kontakt med Odense K for nylig. Camilla Pytlick kom til klubben, efter at holdet havde været plaget af skader. Alligevel er det gået godt for Odense K i 2018-19 sæsonen, som de toppede, da denne artikel blev skrevet med 26 point efter 13 runder. Odense Håndbold overtog GOG Svenbord TGI’s licens i august 2009, og klubbens hidtil bedste resultat var i sæsonen 2017-18, hvor de vandt sølv.

Holdet, som tog guldet i 2017-18 sæsonen, var København Håndbold, som har spillet i Frederiksberg Hallerne i Frederiksberg Kommune: https://www.b.dk/emne/frederiksberg-kommune siden grundlæggelsen i 2013. Faktisk har københavnerklubben eksisteret meget længere end lidt over fem år.

Ved grundlæggelsen i februar 2013 overtog København Håndbold FIF håndbolds licens. FIF håndbold var et af de mest succesrige hold i den danske damehåndbolds historie. 12 mesterskaber, otte sølvmedaljer og seks bronzemedaljer, indtil klubben lukkede ned i 2010.

I dag er det altså København Håndbold, som spiller i Frederiksbergs hallerne, hvor der er plads til 1400 tilskuere. Holdet er et internationalt hold med spillere fra Danmark, Sverige, Norge og Holland. Mange af de succesrige spillere var som sagt med til at vinde HTH Go Ligaen i sæsonen 2017-18, som har været klubbens hidtil mest succesrige sæson, hvis man kun fokuserer på de fem og et halvt år, hvor klubben har heddet København Håndbold.

Viborg Håndbold Klub er den mest succesrige klub historisk set i damehåndbold i Danmark, da de har vundet 14 danske mesterskaber indtil nu. Klubben var tæt på at gå konkurs i 2014, men den traditionsrige håndboldklub blev reddet i sidste øjeblik. I sæsonerne efter de økonomiske problemer har der også været problemer på banen, hvor resultaterne har manglet, men klubben var tilbage på medaljeskamlen i 2018, hvor de vandt DM-bronze.

Comments Off on De bedste hold i dansk damehåndbold