Om bloggen

Written by admin on November 12, 2018 Categories: 

Her på siden kan du gøre dig klogere på, hvorfor vi er vilde med dansk håndbold her på Boxerligaerne, og hvad du kan læse om her på siden.

Nationer som Danmark, Tyskland og Tjekkoslovakiet kæmper indbyrdes om retten til at kunne sige, at man har opfundet håndbold. Men de fleste anerkender, at den første håndbold blev kastet i Danmark, og at det er Holger Nielsen, som sammensatte det første regelsæt for den populære sport. Dette er noget, som vi er stolte af her på siden og det er uden tvivl en brik i spillet, når det kommer til svaret på, hvorfor vi har noget af verdens bedste håndbold i lille Danmark.

Ja, det er korrekt. Danmark har noget af verdens bedste håndbold. Det er ikke noget, som vi blot siger. Ifølge EHF’s rangliste var den danske damehåndboldliga den bedste i sæsonerne 2016-17 og 2017-18. I 2018-19 sæsonen har Ungarn overtaget førstepladsen, men Danmark er stadigvæk blandt toppen på andenpladsen.

I mændenes tilfælde er der stadigvæk tale om noget af det bedste håndbold i Europa og dermed i verden. Tidligere lå Danmark på femtepladsen i 2016-17 sæsonen, og i 2018-19 sæsonen var den danske Herre Håndbold Liga på sjettepladsen.

Grunden til, at Danmark kan boltre sig med noget af verdens bedste håndbold, er, at nogle af de største navne inden for håndbold spiller i Danmark. Det norske dame håndboldlandshold, som vandt sølv ved VM i håndbold 2017, har fire spillere, som til daglig spiller i Danmark. Tre af spillerne, Sanna Solberg, Marit Røsberg Jacobsen og Vilde Ingstad, har deres daglige gang i Team Esbjerg, mens Thea Mørk spiller for København Håndbold.

I mændenes tilfælde er det danske landshold blandt nogle af de bedste i verden med sit OL-guld fra 2016 og VM-sølv fra 2014. De fleste af de danske landsholdsspillere spiller i Tyskland til dagligt, men der er stadigvæk mulighed for at opleve store talenter som Peter Balling i TTH Holstebro, Niclas Kirkeløkke i GOG Håndbold og Magnus Landin Jacobsen i KIF Kolding København.

Her på siden vil du altså kunne læse om håndboldens historie, strukturen af de to bedste ligaer i landet, de mest succesrige klubber, kommende store turneringer og meget mere, som vi håber, at du finder interessant at læse. Det kan godt være, at de danske håndboldligaer ikke længere hedder Boxerligaerne, men det stopper os ikke i at skrive om alle de spændende ting i dansk håndbold.

Comments Off on Om bloggen